نحوه رفع و تعمیر لقی کاشی

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که حس کنید سرامیک زیر پای شما لق می زند.گاهی پیش می آید به دلیل عدم زیرسازی نامناسب کاشی و سرامیک، بعد از مدتی سطح کار دچار لغزش شود.

در ابتدا باید کاشی لق را پیدا کنید، برای این کار هم می‌توانید از راه رفتن بر روی سطح کاشی ها کمک بگیرید و هم می توانید به آن ها ضربه بزنید، کاشی های لق صدای پوکی دارند.

مواد لازم برای رفع لقی کاشی

• چسب بتون (نوع تیوبی آن مناسب تر است)
• گان (gun) برای چسب (از ابزار فروشی ها به راحتی تهیه کنید)
• دریل
• وزنه
• دستمال تمیز
• اسفنج
• مخلوط آب و صابون بعد از این

نحوه رفع و تعمیر لقی کاشی

نحوه انجام کار

در ابتدا باید کاشی لق را پیدا کنید، برای این کار هم می توانید از راه رفتن بر روی سطح کاشی ها کمک بگیرید و هم می توانید به آن ها ضربه بزنید، کاشی های لق صدای پوکی دارند. به طور کلی علت جدا شدن کاشی از دیوار و لق شدن سرامیک و کاشی بیشتر به نحوه کاشی‌کاری و نگهداری نادرست آن بستگی دارد:

1. خشک بودن ملات در زمان نصب
یکی از دلایل رایج و علت لق شدن سرامیک کف، سفت و خشک بودن ملات در زمان نصب است. در هنگام نصب کاشی، ملات باید تا حدودی خیس باشد تا چسبندگی کافی برقرار شود. اگر تأخیری در نصب کاشی اتفاق بیفتد و در این فاصله ملات خشک شود یا این که به هر دلیلی رطوبت ملات کافی نباشد، با چند بار تردد و در زمان کوتاهی، کاشی یا سرامیک جدا خواهد شد.
2. تردد زیاد
برای اماکن پرتردد، خصوصا اگر سایز کاشی و سرامیک زیاد باشد، لازم است از متریالی با کیفیت بالا جهت چسباندن پوشش‌ها استفاده شود. در جاهای شلوغ استفاده از ملات، قدرت کافی برای نگهداری سرامیک‌ها را ندارد و اگر از محصولات جدید و قدرتمندی همچون چسب کاشی استفاده نشود می تواند یک علت لق شدن سرامیک کف باشد و در نهایت بارها مجبور به تعمیر سرامیک کف خواهیم بود.
3. عدم بندکشی کاشی و سرامیک
بندکشی اگر به طرز صحیحی انجام شود، موجب آب‌بندی درزها خواهد شد. درزها در کاشی‌کاری از اهمیت زیادی برخوردارند و اگر از متریال مناسب برای پوشاندن آن‌ها استفاده نشود، علاوه بر این که کاشی‌ها و سرامیک‌ها در لبه‌ها به‌خوبی متصل نمی‌شوند، آب و شوینده‌ها به راحتی به درون نفوذ کرده و به‌تدریج باعث کاهش چسبندگی می شود.
4. تردد روی کاشی و سرامیک تازه نصب‌ شده
پس از نصب کاشی و سرامیک بلافاصله نباید بهره‌برداری صورت گیرد و حداقل 24 ساعت باید به کاشی استراحت داد. در اثر تردد زودهنگام، ملات یا چسب زیر سرامیک جابه‌جا می‌شود و به دلیل از بین رفتن تقارن، چسبندگی در همه نقاط پنل یکسان نیست. این اتفاق بعدها سبب خالی شدن زیر کار و لق شدن کاشی و سرامیک می‌گردد که این مسئله علت بلند شدن سرامیک کف خواهد بود.
5. عدم استفاده از چسب کاشی و نگهدارنده مناسب
نسل جدید کاشی و سرامیک که از نوع پرسلان هستند، درصد جذب آب بسیار کمی دارند که باعث می‌شود، به خوبی به ملات نچسبند. به همین علت اگر از نگهدارنده‌های قوی همچون چسب کاشی برای نصب این محصولات استفاده نشود، احتمال کنده شدن کاشی و سرامیک بالا می‌رود.
6. تغییرات درجه حرارت
از آن جا که میزان انبساط و انقباض ناشی از تغییر دما، بین کاشی و ملات یکسان نیست، ممکن است در اثر تغییرات آب‌وهوایی به راحتی از هم جدا ‌شوند.
7. کافی نبودن ضخامت ملات
یکی از دلایل عمده لق شدن کاشی و سرامیک، ضخامت کم ملات است . اگر به مقدار کافی و لازم از ملات های مخصوص استفاده نشود ، می تواند علت بلند شدن سرامیک کف در حمام و دستشویی باشد.برای جلوگیری از این اتفاق به خصوص در قسمت‌های لوله‌کشی‌شده و یا سیستم‌های گرمایش از کف، به چندین لایه سیمان‌کاری نیاز داریم.
8. عدم مهارت کاشی‌کار در نصب کاشی
همان طور که قبلا هم اشاره کردیم لق شدن کاشی و بلند شدن سرامیک بیشتر در اثر کاشی‌کاری و سرامیک کاری غیراصولی اتفاق می‌افتد. یک نصاب ماهر ضمن داشتن تسلط کافی در زمینه‌های ترازبندی، نصب، بندکشی و … وظیفه دارد همواره بهترین و مرغوب‌ترین مصالح را به کارفرما معرفی کند؛